diy maling.jpg

Bring nyt liv til tingene ved at bruge maling

Det har længe været en trend at genbruge, og en nem og sjov måde at bringe nyt liv til de gamle ting, er ved at bruge maling. Det kan være kalkmaling, spraymaling eller alm. maling - alt efter temperament og hvad der skal males.

Personligt elsker jeg kalkmalingen og bruger den til møbler, spejle, rammer, dåser og ja endda min gamle køkkenvægt. Kalkmalingen er utrolig nem at arbejde med og den giver et skønt mat vintage look, som passer så fint ind i den romantiske og franske landstil. Med lidt sandpapir og voks, kan man nemt give tingene et skønt patineret look.

Spraymaling er også nem at arbejde med, men fungerer bedst på glatte og "lukkede" overflader. Især en sort mat spraymaling har jeg haft god fornøjelse af - Jeg har bl.a. brugt det til et kedeligt gråt arkivskab og en gammel brun gulvlampe, som pludselig fik et helt andet udtryk :-)

LIDT IDEER TIL DIT NÆSTE MALEPROJEKT: 

- Spejle og rammer kan ofte være lidt kedelige i farven eller have et lidt for moderne udtryk, og her er kalkmalingens sarte og matte farver rigtige gode.

- Konservesdåser kan få en helt ny funktion - ovenover ses en stor dåse, som med et enkelt lag kalkmaling pludselig forvandlede sig til en flot blomsterskjuler til barnedåb, og efterfølgende som holder til pensler. Man kan evt. dekorere den med et bånd eller en etikette.

- Lamper, stager, metalskabe mv. kan få et mere rustikt/råt look ved brug af fx. en sort mat spraymaling.

- Møbler i alle størrelser og former kan få et helt nyt udtryk, og hvis man er ekstra "modig" så prøv også med en stencil som på skabet i billedet her foroven.

- Gamle potter/skjulere kan blive rigtige fine med en gang kalkmaling eller spraymaling.  


Nanna Würtz

Vi beklager ulejligheden.

Søg igen efter det, du er ude efter